БДП

Днес е 20 септември - Ден без загинали на пътя!

В рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември, с мото "Остани жив! Пази живота!", децата от ДГ "Синчец", гр. Русе си припомниха пътните знаци, правилата за движение и правилно пресичане. Рисуваха и се забавляваха.

Нека не забравяме, че наша задача е да опазим децата си на пътя!!!

Roadpol - European Roads Policing Network и #zemeanslife


ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТ!

Пак намига ми с усмивка

тоя чичко с три очи.

Той не знае миг почивка

прав на поста си стои.

Аз го чакам да ми смигне

със зеленото око,

за да мога да премина

през опасното платно.

Как децата от филиал с. Басарбово на ДГ "Синчец" отбелязаха 29 ЮНИ - НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

На улицата има

строги правила 

И трябва да ги спазват,

послушните деца!

Оглеждай се, внимавай,

Преди да пресечеш,

А видиш ли червено -  

На място да се спреш!

Щом светне светофарът 

В зелена светлина  

Минаваш със усмивка,

Но с мама за ръка  !

Децата от група Басарбово, ДГ "Синчец" отбелязаха деня на Безопасността на движението по пътищата с щуро състезание! Цяла седмица децата учиха забавлявайки се под надслов " Лято без произшествия", организирахме изложба на открито, родителите могат да заповядат да я разгледат днес в двора на ДГ.

29 ЮНИ - НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

В ДГ Синчец - Русе бе отбелязано с изложба на тема "Лято без произшествия"! Децата от всички сгради рисуваха с мама и тати и със своите учители и създадоха невероятна изложба, която бе изложена в дворовете, за да бъде разгледана от всички! Децата от сборна група кв .Средна кула изработиха различни макети по темата и се забавляваха с конструктори Лего, като строиха различни превозни средства.

Знаем ли правилата за движение?

15.11 - Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Учителите и децата от група "Звънчета"; група "Славейчета"; група "Лъвчета"; група "Долапите" и група "Басарбово" на ДГ "Синчец" отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година той беше под мотото " Помним подкрепяме, действаме!" Чрез много игри,тематична мултимедийна презентация, изработка на макети на автомобили и светофари малчуганите показаха завидни знания за безопасното движение по улицата. 

29 ЮНИ - Международен ден на безопасността на движението по пътища

Децата от ДГ “Синчец” проведоха демонстрации свързани с пътната безопасност. Показаха много знания в интерактивни и дидактични игри. Заедно с родителите подготвиха рисунки за изложба и макети на превозни средства на тема "На пътя е опасно на всеки трябва да е ясно". изложбата се изложена на двора на детското заведение.

Нека не забравяме: На пътя животът е с предимство!

Днес отново си припомнихме правилата за улично движение!

Европейски ден без загинали на пътя

Днес децата от ПГ,,Звънче"съвместно с господин Ямболиев се запознаха с регулировчика, припомниха си правилата за уличното движение. Участваха в пътното движение, като шофьори и пешеходци.

Благодарим на всички родители, които заедно със своите деца ни помогнаха да подготвим една много поучителна изложба!

Благодарим на господин Ямболиев за оказаното съдействие!

Госпожа Тодорова и госпожа Кръстева.

Нека има 0 загинали на пътя

Днес 26.09.2019г с децата от групата в квартал Долапи, отбелязахме Европейския ден без загинали на пътя. Децата се запознаха с правилата за движение и участваха в игра, в която демонстрираха правилно пресичане. Чрез дидактична игра затвърдиха знанията си за превозните средства, светлините на светофар и пътните знаци. Накрая всички деца единодушно заявиха "Нека има 0 загинали на пътя".