Новини 2020

13 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТАТА!

Публикувано на 13.11.2020

Днес децата от ДГ "Синчец" отбелязаха по свой си начин 13 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТАТА!

Когато си беден, когато си слаб,

когато трепериш за късчето хляб,

когато отвсякъде, кой както свари,

препъва те с крак и ти удря шамари -

недей се отчайва, недей се навежда,

не си позволявай да губиш надежда!

Защото макар да е жилаво злото,

в човека все пак побеждава доброто.

Какво е охолство, какво са пари

пред светлата участ да бъдем добри!

Когато в сърцето ти гняв се надига,

кажи си наум кротко думата „стига!“

и вярвай, че пак ще спечели двубоя

със лошите мисли усмивката твоя.

Защото макар да е жилаво злото,

в човека все пак побеждава доброто!

Недялко Йорданов

13-ти ноември СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТАТА!

Как да направим светът по- добър...

ПРЕДАЙ НАТАТЪК......

НЕКА ДОБРОТО ЗАПОЧНЕ ОТ ТЕБ !!!

19 октомври - Денят на Благодарността

Публикувано на 19.10.2020

Въпреки, че сме в ситуация на епидемиологична обстановка ние от ДГ „Синчец“ отпразнувахме Ден на Благодарността по един различен начин от обичайното. По принцип основната цел на този ден е да събере семейството и приятелите на едно място и да си даде време за равносметка и благодарност за това, което имат и са постигнали през годината. Затруднени от ситуацията решихме да изкажем своята благодарност към нашите баби и дядовци за грижите, които полагат за нас в семейството. Изработихме и подарихме на пенсионерските клубове в кв. Долапите, кв. Средна кула и с. Басарбово постери, индивидуални картички и арт картини, като им пожелахме дълголетие и здраве!

Как се отбеляза Световния ден за миене на ръце в ДГ "Синчец"

Публикувано на 16.10.2020

По повод Световния ден за миене на ръце, който се отбелязва на 15-ти октомври, децата и екипът на ДГ „Синчец“ - гр. Русе се включиха в предизвикателството на УНИЦЕФ-България „Урок по миене на ръце #ЗаВсякоДете“ 

Децата на ДГ Синчец и Празникът на квартал Средна кула

Публикувано на 11.10.2020

Не остана незабелязано участието на децата от детската градина в Празникът на квартала организиран от Община Русе и Фондация "Русе - град на свободния дух" . Това са моменти от участието на децата от група "Славейчета" с учители г-жа Казанова и г-жа Кръстева и група "Лъвчета" с учители г-жа Петрова и г-жа Гюрчева. Благодарим на организаторите и музикалния ръководител г-жа Плачкова за поканата и невероятните моменти!

ДГ "Синчец" участва в каузата "Направи добро за непознат"

Публикувано на 24.09.2020

Ето какво написаха днес за нашата детска градина на страничката си във фейсбук благотворителната организация "НАПРАВИ ДОБРО ЗА НЕПОЗНАТ"

"Днес посетихме още едни наши верни дарители и последователи на нашата кауза "Направи добро за непознат"! Това са децата от ДГ Синчец - Русе! Те също много отговорно приемат мисията да събират капачки и също за втори път даряват голямо количество пластмасови капачки за кампанията "Капачка тук пусни и на децата помогни", която беше замислена и планирана от Виктория Маринова миналата година.

Със събраните средства ще помогнем на сдружение "Капачки за бъдеще" в мисията им да осигурят животоспасяваща апаратура за деца в малките градове.

Благодарим ви, мили деца! Продължавайте да мислите за децата в нужда и да им помагаме заедно!

#NapraviDobro; #VikiCause; #KapachkiZaBadeshte;"

Кулинарна седмица в група Лъвчета

Публикувано на 24.09.2020


ДГ "Синчец" и конкурс за рисунка "Мартенски български традиции и история“

Публикувано на 28.02.2020

Млади русенски художници бяха наградени за творбите си в конкурса „Мартенски български традиции и история“. На церемония в библиотека „Любен Каравелов“ талантливите деца на различна възраст получиха  отличия, връчени им от председателя на Русенска стопанска камара проф. д. н. инж. Красимир Ениманев, председателя на Дружеството на художниците Николай Колев и членове на журито.

Децата от ДГ „Синчец“ се изявиха като млади творци в I-ва възрастова категория – до 1 клас. От нашите малки художници заслужени награди получиха децата от филиал кв. Долапите : Мартина Георгиева - диплома за II място , Пресяна Русева - грамота, Никол Костова - грамота и Михаела Братоева - грамота.

Да им е честито!