Новини 2019

Кулинарната седмица на група Славейчета

Публикувано на 18.12.2019 

Кулинарната седмица на група Славейчета продължи с топла баница с късмети от сръчните ръчички на децата и тайната рецепта на г-жа Казанова и г-н Стефанов. Беше много вкусна!!!

Кулинарната седмица на група Славейчета

Публикувано на 14.12.2019 

Направихме си вкусни шоколадови елхички.

16 ноември – Международен ден на толерантността

Публикувано на 15.11.2019 

Днес отбелязахме Международния ден на толерантността. Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Принципи на толерантността:

§ Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш.

§ Един за всички, всички за един!

§ Рамките ограничават човешкия дух.

§ Ако потърсиш доброто във всекиго, ще го намериш и в себе си.

§ Не издигай стени!

§ Търпение, доброжелателност, разбиране.

§ Не бъди безразличен!

§ Обичай!

§ Старай се да си искрен, добронамерен, сдържан, отстъпчив!

Толерантност – това е да бъдеш ЧОВЕК!

„Нека доброто започне от теб!“-13 ноември Ден на доброто.

Вечер на туршиите

Публикувано на 29.10.2019 

Заниманията в група "Славейчета" винаги са пъстри и забавни.

"Вечер на туршиите" със специалното участие на родителите... Накрая всяко дете получи специална приказка, измислена от учителите на групата!

Интересът към произведените туршии бе много голям от гостите и приятелите на детската градина.

МАЛЧУГАНИ ОТ ДГ „СИНЧЕЦ“ ПОМАГАТ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ШЕФ-ГОТВАЧИ

Публикувано на 21.10.2019 

Над 50 деца се включиха в Международния ден на готвача, част от програмата „Нестле за по-здрави деца“, заедно с шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов и Лео Бианки.

През тази година програмата „Нестле за по-здрави деца” стартира с още по-амбициозни цели, свързани с балансираното хранене при децата. Именно затова, за четвърта година инициативата отбеляза Международния ден на готвача, като събра на специално събитие в МУЗЕЙКО едни от най-популярните шеф-готвачи у нас, деца от цяла България и техните учители. Първите 45 детски градини и училища, които се регистрираха за участие в програмата през учебната 2019/2020 година, имаха възможността да научат лично от шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов и Лео Бианки защо балансираното и разнообразно хранене е полезно и същевременно как приготвянето на домашна храна може да бъде лесно и забавно.

Програмата “Нестле за по-здрави деца“ и нейната цел за изграждане на култура за здравословен начин на живот от най-ранна детска възраст бяха подкрепени и от част от посланиците на програмата - Евгени Иванов-Пушката, Маруся Иванова и Асен Аролски. По време на събитието те споделиха колко е важно балансираното хранене и активния начин на живот, за да растат българските деца здрави и щастливи.

Повече за „Нестле за по-здрави деца“:

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата „Нестле за по-здрави деца“, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още училища и детски градини, които да станат част от Програмата.

Направи добро за непознат

Публикувано на 22.09.2019 

Предай нататък! Точно това направиха днес децата от ДГ Синчец - Русе! Детската градина редовно получава дарения от различни фирми и децата винаги се интересуват... кой и защо прави детската им градина все по-хубава. И тъй като те искат да изразяват своята благодарност по някакъв начин, са решили да събират активно пластмасови капачки, които да предават, за да помагат на различни каузи, в които да помагат на други деца да се чувстват по-добре.

Днес те дариха събраните от тях пластмасови капачки за каузата "Капачка тук пусни, на децата помогни". Малчуганите от детска градина "Синчец" бяха изключително щастливи, че средствата от предадените капачки ще помогнат на деца в нужда да бъдат по-здрави и по-щастливи! Малките дарители сами занесоха всички над 30 туби с капачки до буса на "Направи добро за непознат" и обещаха да съберат още повече капачки следващия път!

Фондация "Направи добро за непознат" ще увеличи десетократно средствата, които ще бъдат дарени! За да направим доброто още по-голямо заедно!

БЛАГОДАРИМ ВИ, ДЕЦА! Благодарим и на директор Десислава Йорданова за активната грижа и добрия пример!

Екипът и родителите на ДГ "Синчец" раздават "добрини и усмивки"!

Публикувано на 19.09.2019 

Скъпи родители, днес доброволци към Фондация "Александър Русев" посетиха детската ни градина и заедно бяха отворени кутиите със събраните средства, които фондацията ни предостави. Комисията  в състав директор на ДГ "Синчец"Десислава Йорданова, доброволец Иван Ганев и гл. счетоводител на ДГ "Синчец" Галя Енчева преброи сумата, която е събрана- 410,00 лв. Сумата ще бъде внесена по сметка на фондацията от касиер-домакина на детската градина.

Екипът и Фондацията благодари за добротата Ви.

Ако някой има желание, но не е успял до момента да подкрепи децата с увреждания може да го направи на следните банкови сметки:

ТБ „Юробанк България“ АД

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN

BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR

За всяко дарение се издава удостоверителен документ, който да послужи за ползване на данъчни облекчения.

Моменти от участието на ДГ Синчец в Проекта "Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе"

Публикувано на 16.09.2019 

По случай първият учебен ден децата от ДГ "Синчец" получиха поздравителен адрес от г-н Венелин Терзиев управител на "Скални материали" АД. Благодарим!

Публикувано на 16.09.2019 

Изказваме гореща благодарност на фирма ИРИМ ЕООД

Публикувано на 01.08.2019 

Изказваме гореща благодарност на фирма ИРИМ ЕООД с управител г-н Иван Иванов за дарените 30 легла и 30 матрака.

Г-н Иванов за пореден път доказа своята съпричастност и готовност да помогне за удобството и комфорта на децата посещаващи детската ни градина .

Леглата са разработени по модел на фирмата и са специално оразмерени за помещението и броя на децата в него. Занималнята стана по голяма и просторна след монтирането им и се откри така нужното място за игри на малките ни малчугани.

С този си жест на г-н Иванов спомогна на ръководството да събере всички желаещи да се запишат в детската ни градина от кварталите Средна кула и Долапите на гр. Русе, да им осигури приятен сън и уют при пребиваването им в нея.

БЛАГОДАРИМ ЗА ЩЕДРОСТТА И ПОДКРЕПАТА!!!

Великият Христо Стоичков и децата от ДГ "Синчец"

Публикувано на 29.07.2019 

Благодарим на на фирма “Скални материали“ АД с управител Венелин Терзиев

Публикувано на 16.07.2019 

Изказваме гореща благодарност на фирма “Скални материали“ АД с управител Венелин Терзиев, че толкова много години е до децата на ДГ Синчец и се доверява и подкрепя младото поколение. Вие ни показахте за пореден път, че няма по- голяма ценност от това да си потребен на другите.

Приобщаването към нашата кауза за подобряване на материалната среда за обучение и възпитание в детската градина, чрез подмяна на всички врати на занималните в основната ни сграда в кв. Средна кула, е свидетелство за дълбока човечност, съпричастност, щедрост и подкрепа.

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Моменти от Седмица на лазарките на ДГ "Синчец"

Публикувано на 19.04.2019

Седмицата на книгата 08.04 – 12.04.2019 г.

Публикувано на 12.04.2019 

Децата с помощта на учителите четоха и драматизираха различни приказки – „Дядовата питка“ от Трайко Симеонов, „Зеленушка“ от Таня Касабова , „Приказка за лека нощ“ , „Дядо и ряпа,“ „Бърза помощ“ от Ран Босилек. Събраха и подредиха в детската градина любими книжки, които да препрочитат в своя библиотека.

България е в нашите сърца

Публикувано на 28.02.2019 

Днес децата от подготвителна група "Звънче" изнесоха открит урок посветен на националният празник З март - "България е в нашите сърца". Разказаха в рими, песни и картини за героичното минало на нашата родна страна и герои. 

Преди броени дни управителя на фирма "Евродом" ЕООД зарадва децата от детска градина "Синчец"

Публикувано на 15.01.2019

Преди броени дни управителя на фирма "Евродом" ЕООД зарадва децата от детска градина "Синчец" кв. Средна кула с голямо дарение изработено по дизайнерски проект на фирмата - предпазни решетки за радиаторите в сградата изработени от МDF.

Колективът и децата на ДГ "Синчец" искрено благодарят на г-н  Рачев и неговия екип, че се включиха в каузата за подобряване на материалната среда в детската градина и за създадения уют.

БЛАГОДАРИМ ВИ "ЕВРОДОМ" ЕООД !