Новини 2018

Седмица на коледарите

Публикувано на 19.12.2018

Седмица на професиите 24-30.11.2018 г.

Публикувано на 30.11.2018

Приключи проекта „Обичам природата и аз участвам – 2018“

Публикувано на 21.11.2018

През учебната 2017/2018  година ДГ „Синчец“” участва с проект в обявена открита конкурсна процедура за училища и детски градини в рамките на Националната кампания “За чиста околна среда- 2018 г.” на тема “Обичам природата – и аз участвам” към МОСВ. Финансирането на проекта беше на стойност  4412,70 лева.

ОСНОВНАТА ИДЕЯ, залегнала в проекта, е децата да се възпитават в любов и загриженост към природата още от най-ранна детска възраст и да придобият полезни навици за опазване на околната среда. Играта на открито засилва връзката между децата и природата и подобрява физическото им здраве. Наличието на здрави уреди за игра, които отговарят на изискванията за безопасност, е неизменна част от осигуряването на здравно-хигиенни условия за безопасна игра на открито. Съоръженията, които закупихме по проекта, отговарят на европейския стандарт за безопасност.

ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: Да повиши екологичната култура у децата и се формира активно положително  отношение към природата и нейното опазване. Да изгради ценностна система ориентирана към екологичен и здравословен начин на живот у подрастващите.

ЗАДАЧИ

Участието на нашата детска градина в този проект даде възможност за ангажиране на децата в изграждането и опазването на привлекателна, чиста и безопасна околна среда.

Екипа на нашата детска градина подкрепи благородната кауза на Фондация "Александър Русев"

Публикувано на 20.09.2018

Скъпи родители, както вече знаете, екипа на нашата детска градина подкрепи благородната кауза на Фондация "Александър Русев". Вие също спомогнахте да се включим в тази инициатива и вместо цветя дарихте сумата за тях на благородната кауза. Днес кутиите бяха отворени в присъствието на комисия в състав родител, директор и учители. Сумата, която е събрана възлиза на 192.60 лв.Ще бъде внесена по сметка на фондацията от касиера на детската градина.

Екипът и Фондацията благодари за добротата Ви.

Ако някой има желание, но не е успял до момента да подкрепи децата с увреждания може да го направи на следните банкови сметки:


ТБ „Юробанк България“ АД

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN

BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR

За всяко дарение се издава удостоверителен документ, който да послужи за ползване на данъчни облекчения.

В първия учебен ден ДГ,,Синчец“ филиал Басарбово и филиал Долапите посрещнаха своите възпитаници в напълно обновени и красиви санитарни възли.

Публикувано на 17.09.2018

Децата са невероятно щастливи!

Пълното преобразяване на санитарните помещения се осъществи  с помощта на три русенски фирми:

Марисан ООД - с дарение на лепило за фаянс и теракот, фугиращи смеси

Керос  България ЕАД - с дарение на санитарен фаянс и теракота

Скални материали  АД – с дарение на смесители за санитарните помещения.

Ръководството, педагогическите специалисти и родителите на детската градина изказват своята специална благодарност  за безвъзмездната помощ, за съвременните, модерни и красиви помещения, която се получиха от протегната им за помощ ръка.

БЛАГОДАРИМ!

Галерия филиал Басарбово 

Галерия филиал Долапите

БЛАГОДАРИМ „ИРИМ“!

Публикувано на 04.07.2018

Благодарение на оказаната безвъзмездна подкрепа на г-н Иван Иванов, собственик на фирма „ИРИМ“ ЕООД, днес децата от ДГ „Синчец“ гр. Русе бяха зарадвани от монтираните нови мебели във всички занимални в сградата в кв. Средна кула.

Това е една дълго чакана промяна от деца, персонал и родители. С осъвременяване на интериора на всички занимални и подобряване и обогатяване на материално – техническата база се подобрява и учебно-възпитателния процес, а това е много важен аспект от работата на екипът ни.

Г-н Иванов спомогна за изграждане на иновативна образователна среда, която ще допринесе за качествено възпитание, обучение и социализация на децата в ДГ „Синчец“.

БЛАГОДАРИМ ВИ „ИРИМ“, ЧЕ СТЕ НАШ ПАРТНЬОР В ТАЗИ КАУЗА!

Изпращане на първокласниците от гр. Славейче и гр. Басарбово

Публикувано на 26.05.2018

Прекрасен слънчев ден,

от детските усмивки озарен,

лъчезарни учители,

развълнувани родители,

шарени балони, дъжд от бонбони,...

игри, катерушки, песни, танци и...

накъде без много весели игри!

Честито завършване, мили дечица!

Бъдете здрави, засмени и щастливи!

24-ти май- Ден на славянската писменост

Публикувано на 24.05.2018

Днес децата от ДГ“ Синчец“ филиал с. Басарбово откликнаха на поканата на читалище „Св. Димитър Басарбовски“ и участваха в празникът посветен на славянската писменост . Специален поздрав за всички жители бе невероятният танц на малчуганите символизиращ българския трикольор,  рецитал със стихотворения и песни. В програмата се включиха   и бивши възпитаници на детското заведение.

Шествие-спектакъл с участието на 600 деца и техните педагози от всички детски градини на територията на община Русе

Публикувано на 12.05.2018

Шествие-спектакъл с участието на 600 деца и техните педагози от всички детски градини на територията на община Русе премина в спектакъл на площад "Свобода..." В спектакълът взеха участие и децата, родителите и педагозите от ДГ " Синчец".

Събитието под надслов "Колоритна. Единствена. Българска Европа на децата" е част от календара на Община Русе със събития, посветени на председателството на България на Съвета на ЕС, на наскоро чествания Ден на Европа и на предстоящия празник на българската просвета, култура и на славянската писменост.

Днес по социален свят с гр. "Славейчета"си поговорихме за сметосъбирането и разделното събиране на боклука

Публикувано на 25.04.2018 

Днес по социален свят с гр. "Славейчета"си поговорихме за сметосъбирането и разделното събиране на боклука. Изиграхме си игра и проверихме дали всички са запомнили нещо. След това като затвърждаване в истинска обстановка (практически) събирахме боклука около читалището в кв. Средна кула.

А за да е по-интересно и да се раздвижат децата се разделихме на отбори и се състезавахме кой отбор ще събере повече боклук . Накрая се почерпихме за добрата работа.

Заповядайте и вие с нас следващият път!

Една градска обстановка с пътни знаци

Публикувано на 12.04.2018 

Една градска обстановка с пътни знаци, светофар, дори и паркинг си имахме, за което да благодарим на г-н Стефанов!

Момичетата от група „Славейче” лазаруваха заедно с учители и родители

Публикувано на 12.04.2018 

Момичетата от група „Славейче” лазаруваха заедно с учители и родители. Бяхме топло посрещнати от служителите на магазините „Технополис”, „Бонсс”, „Ивета”и „Овис”. Гостувахме в много домове в кв.Долапите и Средна кула. Лазарките пяха, танцуваха и нареждаха думи за здраве, плодородие и благополучие!

Любезните домакини ни посрещаха с радост и усмивка, спазвайки традицията да напълнят кошничките на момичетата със сурови яйца и лакомства.

Нашите приятели от ОУ "Христо Смирненски"

Публикувано на 26.03.2018 

На гости днес ни бяха нашите приятели - учениците от ОУ "Христо Смирненски" кв. Долапите. Разказаха ни с песни,  игри и танци за прекрасната и дълго очакваната Пролет, а ние ги почерпихме с лакомства.

Конкурс за рисунка организиран от ДПП "Русенски Лом" - Един ден в природен парк Русенки Лом".

Публикувано на 21.03.2018 

Днес рисунки на нашите възпитаници Тома Денков, Йосиф Пенчев, Теодора Кабранджиева, Елена Пламенова и Радостин Лечев ще бъдат изпратени за конкурса за рисунка организиран от ДПП "Русенски Лом" - Един ден в природен парк Русенки Лом".

Да пожелаем успех на нашите малки художници!!!

На гости в Пенсионерски клуб кв. Долапите

Публикувано на 08.03.2018 

Участие в проект „Обичам природата – аз участвам“

Детска градина „Синчец“ участва в конкурс за проект свързан с екологията.